Köpa katt info

Katterna från oss säljs i 1:a hand som sällskapskatter. Vid ca 16 veckors ålder beräknas de vara redo att flytta till sina nya hem och förgylla dem med kärlek och bus..Vi önskar att de får leva och bo som innekatter men gärna med utevistelse under kontrollerade former såsom i koppel & sele,nätad altan/veranda eller katthage…

Rasen är otroligt social och behöver sällskap av en annan katt när ni inte är hemma. De vill ha minst en kattkompis att busa,leka och sova med i sitt nya hem utöver er. Om ni inte har någon katt sedan tidigare så fråga gärna om paketpris på två. Ibland finns det även någon vuxen som kan flytta med.

Tänk på att det är viktigt att hålla katten försäkrad om olyckan skulle vara framme. De individförsäkras från 6 veckors ålder som med fördel kan övertas av den nya ägaren. I den mån det är möjligt levererar vi kattungen/katten till deras nya hem.Vid leverans får de en egen transportbur med sig. Startpaket med mat de är vana vid , lite leksaker och sand de är van vid.
Från 2012 utför vi tidig kastrering på våra kattungar. Så alla våra kattungar som säljes till sällskap kommer att levereras kastrerade.Vill du veta mer om tidig kastrering kan du läsa om detta här. Här kan du läsa om en studentstudie från 2009.
Vi ser det som en service för sällskapsköparen som då normalt inte behöver åka till veterinären förrän det är dax att vaccinera igen. 👍🙂

Avelskatter säljer vi endast till registrerade uppfödare med goda referenser och vissa restriktioner kan förekomma ffa på hanar.
Är du intresserad av en Balines, Siames, Oriental eller Orientaliskt långhår från oss ?Välkommen att mejla för vidare info. På FB hittar ni mig här.

En kattunge från oss är:
Stamboksförda i SVERAK.
vaccinerad 2 ggr
ID-märkt (Chip)
Veterinärbesiktigad med intyg (max 7 dagar gammalt ).
Dolda felförsäkrad.
Avmaskade
Flyttar tidigast vid 14 veckors ålder.

Lite info för den oinvigde:
Balinesen (långhårig) och Siamesen (korthårig) är maskade katter med blåa ögon.Orientaliskt långhår och Orientaliskt korthår är solida katter med gröna ögon. (Vita kan även ha blåa)Man kan para balineser (BAL) & orientaliskt långhår (OLH) med siameser (SIA) och orientaliskt korthår (OSH) för att få in nytt blod och förbättra typen. Kattungarna blir alltid korthåriga (SIA Var) eller (OSH Var)och ställs ut som korthår på utställningar.När de sedan paras med långhår eller en annan variant så kan de bli både långhåriga och korthåriga kattungar.Dessa variant parningar är mycket värdefulla för långhårs rasernas överlevnad.🙏❤️